Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Boszorkányok

content--2-.jpg

 Boszorkányság

 


A boszorkányság mindenekelõtt vallás.

Az Úr és az Úrnõ dícsérete ezért a boszorkányság legfõbb feladata.

 

A mágia másodlagos a hódolat mellett. A mágia önmagában csupán mesterség - ezért ha valaki mindössze varázsolni akar, nem kell boszorkánnyá lennie hozzá. Bárki varázsolhat... vagy legalábbis megkísérelheti. Az ilyen ember a varázsló.

A mágiának rengeteg fajtája van. Némely változata rendkívül veszélyes. A szertartásmágia alkalmával pl., amikor a mágus halottat idéz vagy ördögöt ûz, olyan entitásokkal dolgozik, amelyek legtöbbje végzetes lehet a számára.

 

. A boszorkányok hisznek a végítéletben: ennek hatására fekete boszorkány természetesen nem létezik: ez önellentmondás volna. Aleister Crowler meghatározása szerint a mágia "az a tudomány vagy mûvészet, amelynek segítségével csupán az akaratunkkal változást idézünk elõ". Más szavakkal: elérjük, hogy az történjen, amit akarunk. Hogyan tehetjük ezt? Úgy, hogy azt az erõt használjuk, amely mindannyiunkban rejtezik. Megesik, hogy néha az istenek segítségéért kell folyamodnunk ennek az erõnek a kiegészítésére, de általában megvan bennünk minden, ami szükséges.

 

A belsõ erõ ugyanaz az erõ, amit gyógyításra használhatunk, aminek energiája auraként látható, amely élettelen tárgyakat mozdít meg, amely a kristálygömbben láttat képeket vagy a tarot-kártya lapjairól beszél hozzánk. Félelmetes, nagyszerû erõ ez, amely megváltoztathatja az életed. Az erõ - akár csoporté, akár egyetlen boszorkányé - kúp alakban gyûlik össze a kör fölött. Amint elegendõ erõ gyûlt össze, a kúp irányítható. Amikor mágiát ûzöl, bizonyosodj meg róla, hogy nem zavarhat meg senki! Minden energiádat, minden összpontosító képeségedet igénybe veszi ez a munka. Helyezd biztonságba magad!

Több módja van annak, hogy összegyûjtsd az erõdet, mielõtt mozgásba hozod. A legközönségesebb módszerek egyike: az ének és a tánc.

A kulcsszó: egyszerûség és ritmus.  A mágia gyakorlásának legerõsebb egyedi eleme az érzés. Hogy erõt fejlesszünk, nagyon erõs érzelmi viszonyban kell állnunk azzal, amit tervezünk. Gondolatban élesen kell látni a vágyott célt. Különösen erõsen kell a végeredményre gondolni.

NE A FOLYAMATRA, A VÉGEREDMÉNYRE KONCENTRÁLJ!

A sikeres mágia egyik titka - a végeredmény vizualizálása.Összpontosítás közben érezni fogod a kitörni készülõ erõt. Fontos úgy útjára bocsátani, hogy létrejöjjön a változás, megtörténjen a varázslat. Amikor úgy érzed, nem bírod tovább, engedd el - hadd robanjon ki belõled, közben kiáltsd a kulcsszót, ez lehet pénz, szerelem, munka, stb. attól függõen, hogy mit varázsolsz. Ne törõdj vele, mit gondolnak mások (pl. szomszédok), kiabálj. Végül igyál egy pohár bort, vagy gyümölcslevet, és lazíts, mielõtt elhagyod a templomot.

Ismét fontosnak tartom elismételni, hogy mindig tartsd észben az õsi intelmet: ha nem ártasz senkinek, mindent megtehetsz.

A mágiával soha, senkinek, semmilyen módon ne árts, és ne korlátozd senki szabad akaratát. 

Fontos tudnod, hogy mikor varázsolhatsz. A Hold pl. a mágus és a boszorkány órája és naptára.

Ha dagad, növekszik, akkor a segítõ mágiának van itt az ideje, és annál inkább, mennél közelebb van a telihold.

Ha fogy a Hold, eljött a rontás ideje, és ez annál inkább igaz, mennél közelebb van az újhold.

 

Segítõ mágiának hívjuk a gyarapító bûbájosságot. Rontó mágiának hívjuk általában azt, ami lezár egyes helyzeteket: egy szerelmet, rossz szokást, életmódot.

 

A hét napjai is fontosak.

A péntek pl. mindig összefüggésbe hozható a Vénusszal, õ viszont a szerelemmel áll kapcsolatban. Tehát a szerelmi varázslást pénteken végezzük, ha lehet. A napok és a bolygók összefüggési táblázata az általuk meghatározott tulajdonságokkal egyetemben a következõ:

 

Hétfõ - Hold - Kereskedelem, álmok, lopás

Kedd - Mars - Házasság, háború, ellenség, börtön

Szerda - Merkúr - Adósság, félelem, veszteség

Csütörtök - Jupiter - Tisztesség, gazdagság, ruházkodás, vágy

Péntek - Vénusz - Szerelem, barátság, idegenek

Szombat - Szaturnusz - Élet, építkezés, doktrína, védelem

Vasárnap - Szerencse, remény, pénz

 

 

 


 

A boszorkányok sohasem alkalmaznak mágiát embertársaik rovására. Tisztában vannak azzal, hogy a gonoszság ereje hamis. Ha fekete mágiával ijesztgetne valaki, nevesd ki nyugodtan. A fekete mágia táptalaja a félelem. Amennyiben nem félsz tõle, hatástalan, negatív ereje meg sem érinthet. "A félelem - tanít a Dûne c. film - a lélek gyilkosa". A nevetés ezzel szemben szétoszlatja a kártékony energiákat, mert a szellem része.

 

A boszorkányok legfontosabb törvényei:

 

- Minden mágia spirituális terv része.

- Minden mágiába be kell vonni a Szellemet.

- Mágikus tevékenység elõtt mindig kérd ki az igen-nem kövek/inga tanácsát.

- Ne feledd: minden tettnek megvannak a következményei, amit teszel, visszahat rád, kihat másokra.

- Tartsd észben a boszorkányság elsõ szabályát: "Mindent megtehetsz, ami nem árt senkinek!"

- Tartsd észben a boszorkányság második szabályát: "Örök igába hajt a hármas, kiadsz egyet, visszakapsz hármat!"

- Tartsd észben a boszorkányság harmadik szabályát: "A boszorkány soha nem akadályozza mások szabad akaratának érvényesülését!"

- Tartsd észben a boszorkányság negyedik szabályát: "Légy következetes!"

- Tartsd észben a boszorkányság ötödik szabályát: "Átgondolt terved mellett legyen egy mentõötleted is!"

- Tartsd észben a boszorkányság hatodik szabályát: "A valóságból kiindulva dolgozz a mágia világával!"

- Amíg tanulod csak a mesterséget, a mágikus programod kizárólag a bûvös körben, vagy a megszentelt térben hajtsd végre!

- Tartsd észben a boszorkányság hetedik szabályát: "Tartsd távol magad a kábítószerektõl és a szeszes italoktól!"

- Tartsd észben a boszorkányság nyolcadik szabályát: "Soha ne ijesztgess senkit a varázslataiddal!"

- Tartsd észben a boszorkányság kilencedik szabályát: "Fogadd el az egyensúlyt - tiszteld a változást!