Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Feng Shui a szerelemért

 Hogy visszajöjjön a szenvedély....

 

 

 

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy valakinek az otthonában igazán boldognak éreztük magunkat, holott nem volt ott semmi különös. Vagy tapasztalhattuk ennek ellenkezőjét is, mikor egy gyönyörűen berendezett otthon élettelen, sőt esetleg zavart hely benyomását kelti. 

Az otthon mindig az ott lakók uralkodó hangulatát, vagyis energetikai állapotát tükrözi. Ha az ott lakó lelke kreatív, és élénk fantáziával rendelkezik, otthona is ezt az örömöt tükrözi. Ha azonban gyakran lehangolt és dühös, lakása feszültséget fog sugározni, a berendezés szépségétől függetlenül. Mivel az otthon rezgései hangulatainkat, azaz energetikai állapotainkat tükrözik, rezgéseit módosítani is tudjuk azáltal, hogy tudatosan módosítjuk belső állapotunkat. Ha tehát azt akarod, hogy otthonod vonzza és megtartsa a szeretetet, kezdd azzal, hogy saját magadban gondozod és fejleszted a békét és harmóniát. Ha belsőleg beállítottad ezeket az állapotokat, később külsőleg is manifesztálódni fognak.

Eszerint otthonod átalakítását azzal kell kezdeni, hogy saját magadban békés állapotot hozol létre: szerető kedvességet, örömöt és együttérzést. Add meg magadnak lehetőség szerint mindazt, ami a romantikus érzéseket felkelti benned, mint például a finom ruhák, jó ételek, szép zene és hasonlók. Vedd körül magad olyan tárgyakkal, amelyek személyes szépérzékednek megfelelnek. Hozd létre a könnyedség és belső harmónia érzését.

 

Az ágy feje soha ne legyen közvetlenül a hálószobaajtó mellett, mert ez rossz alvást eredményez! Az ilyen helyzetben alvó pár kapcsolata elveszti stabilitását.

    Ne legyen olyan az elrendezés, mintha az ajtó közvetlenül belevágna az ágyba. Ha még egy ajtó van az ágy másik oldalán, akkor ezáltal a probléma még komolyabbá válik.

    Az ágyat nem szabad a bejárattal szemben úgy elhelyezni, hogy akár a fej, akár a lábak közvetlenül a bejárat felé nézzenek, mert a pár nem tudja magát igazán kipihenni.

    Az ágy nem lehet közvetlenül egy fedetlen, tehát a mennyezetből kiálló gerenda alatt, mivel a gerenda mint választó elhidegítheti egymástól a párt.